Geen categorie

Stripalbum met ‘moordnummers’

Erik Kriek In the PinesHij noemt het zelf een van de beste werken die hij heeft gemaakt, Erik Krieks nieuwe uitgave In the Pines. Het album bestaat uit vijf beeldverhalen gebaseerd op ‘moordliedjes’, liedjes over moord, verkrachting en andere narigheden, CD bijgeleverd. Sinds afgelopen februari in Nederland verkrijgbaar, nadat het eerder al met succes in Frankrijk en Italië verscheen.

Naar eigen zeggen heeft hij er twee jaar aan gewerkt, schrijven etsen, inkten en tekenen, maar het resultaat mag er zijn. Het album wordt goed ontvangen. De VPRO-gids heeft een spread aan hem geweid, Trouw schrijft: “De contrastrijke tekeningen van kraaien en poelen in donkere bossen roepen hun stemmen ook zonder die CD tot leven” en in de Telegraaf was In the Pines ‘Boekentip van de week’. En natuurlijk het optreden van Erik Kriek in de Wereld draait Door.

Ook de fans zijn zeer enthousiast. Op zijn website schrijft Kriek dat binnen twee weken na publicatie in Nederland, de eerste editie al bijna uitverkocht is. Dat zijn er bijna 3000!

Pagina uit In the Pines van Erik Kriek
Pagina uit In the Pines van Erik Kriek

In the Pines is in verschillende boekwinkels in Nederland verkrijgbaar. Meer informatie staat op de website van Erik Kriek en van de uitgever Scratch. Als je jouw uitgave wil laten signeren, Kriek is 26 en 27 maart 2016 aanwezig op de Dutch Comic Con in Utrecht.