Geen categorie

Eindexamenexpositie AKV|St.Joost Breda

In een voormalig seminarie, gelegen in een parktuin aan de rand van Breda is de kunstacademie AKV|St.Joost gevestigd. De locatie in Breda, in AKV|St.Joost is ook de vinden in Den Bosch, huisvest ook een specifieke illustratieopleiding. De studenten zijn allen ondergebracht in een lokaal en geeft direct een mooi overzicht van het illustratie-talent dat de academie te bieden heeft. Je komt binnen langs een wand kleurige tekeningen van Christian den Oude die met veel fantasie het zware onderwerp ‘Gameverslaving’ aanstipt.

Ambachtelijke fantasie

Dat zet de toon voor de rest van de tentoonstelling die op mij ambachtelijk, fantasievol, verhalend en traditioneel illustratief overkomt. De werken verrassen mij vanwege luchtige beelden, die vaak wel zware en maatschappelijke thema’s raken. Illustraties lijken beeldend voor kinderen bedoeld, maar inhoudelijk richten de verhalen zich op een volwassenepubliek. Een combinatie die werkt, want ik blijf geboeid de werken volgen.

Een foto-impressie: