Anna Sikkes

illustraties voor kinderen, boekillustraties, bewegwijzering, exposities

Naam: Anna Sikkes
Specialisatie: illustraties, illustraties voor kinderen, boekillustraties
Opleiding: ArtEZ – Illustration Design (2013)
Bower Ashton University The Department of Creative Industries, Bristol (Engeland), 2012
Website: www.anna-sikkes.nl

Op het werk van Anna raak je nooit uitgekeken. Ze houdt ervan om subtiele grapjes en kleine verhaaltjes in haar tekeningen te verwerken. Anna is bij uitstek goed in het toegankelijk maken van, soms ingewikkelde, informatie voor kinderen. Ze heeft de illustraties gemaakt voor de kindertentoonstelling Wondersporen in het Coda Apeldoorn. Met haar tekeningen nam ze kinderen mee op ontdekkingsreis langs 7 ‘verwonderingsplekken’. Mo de mier, die het meest succesvolle beestje op aarde vertegenwoordigt, vertelt daarbij allerlei bijzondere weetjes.

Anna over haar werk

Mijn werk ontstaat vanuit de gedachtegang dat de wereld vol zit met allerlei verhalen, grote en kleine. Op pad met mijn imaginaire vergrootglas speur ik mijn omgeving af. Ik vind het geweldig om net wat anders tegen de dingen aan te kijken. Zo ontstaat er een extra dimensie in mijn tekeningen.

 

Anna over haar inspiratie

Inspiratie voor mijn illustratiewerk haal ik uit onderwerpen als menselijk gedrag, de natuur en dagdromen over het maken van een verre wereldreis. Ik breng graag een wereld tot leven vol kleurrijke karakters waarin alles mogelijk lijkt en het publiek moet meestal meer dan 2 keer kijken voordat ze alles hebben gezien. Subtiele humor is daarbij een wezenlijk onderdeel.

 

Anna over haar werkwijze

Door mijn opvallende kleurgebruik en speelsheid krijgt het werk een uniek en eigenwijze karakter dat tegelijkertijd voor het grote publiek toegankelijk en herkenbaar is.

 

Prijzen en exposities

2015 – Kindertentoonstelling Wondersporen, CODA Apeldoorn
2015 – Expositie Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN), Stadkamer Zwolle
2014 – Expositie TEKENFEEST in galerie H10a, Apeldoorn
2014 – Nominatie top 20 StArt Award van het kindertijdschrift Boekie Boekie
2014 – Expositie Kleurrijk Hellendoorn
2013 – Nominatie top 20 StArt Award van het kindertijdschrift Boekie Boekie