Coen Hamelink

kinderboeken, character design, graphic design

Naam: Coen Hamelink
Specialisatie: illustraties voor kinderen
Opleiding: Grafisch Lyceum Rotterdam (grafische vormgeving & visualiseren), Willem de Kooning Academie Rotterdam (illustratie)
Website: coen.graphics

Het werk van Coen (met een c) is heel fantasierijk en speels. Het leent zich voor allerlei toepassingen, maar zijn vooral voor kinderen heel leuk. Coen werkt digitaal waarbij hij een schilderachtig beeld nastreeft. Het werk is heel geschikt om te laten printen als behang of muursticker voor op een kinderkamer. Maar ook voor character design is Coen zeker aan te raden.

Over zijn inspiratie

Coen werkt altijd aan nieuwe ideeën en concepten, zoekt naar nieuwe verbindingen. Hij speelt graag met ideeën, gooit zich graag in het diepe om zelf te ontdekken waar hij uitkomt. Coen houdt overigens van kamperen, heb ik gelezen. Dat hij deermee graag in de natuur is zie je terug in zijn illustraties. Hij weet prachtige wezens en fantasierijke bloemen te creeren.

 

Over zijn werk

Het werk van coen is helder van kleur, zijn karakters zijn volumineus en fantasierijk. Zelf zegt hij erover: "Mijn werk schuift steeds meer op richting geschilderd werk. Mijn werk kenmerkt zich door helder kleurgebruik, grappige details, sfeer en eenvoudige vormentaal."

 

Over zijn werkwijze

Coen werkt voornamelijk digitaal in Photoshop, soms gecombineerd met Illustrator en fotografie.