Over de IllustratieGalerie

Over de IllustratieGalerie

Onze samenleving visualiseert. We worden continue omringd door beelden, die allerlei informatie overbrengen en vaak ook die informatie versnellen. Bewust en onbewust maken we in die stroom aan beelden en informatie steeds een keuze wat we wel en niet tot ons nemen. We zien, lezen en interpreteren we beeld. 

 

Een kwalijke ontwikkeling? Integendeel! Een hele interessante juist, want waarom worden we collectief geraakt door het ene beeld en niet door het andere? En als we met beeld communiceren, welk beeld kiezen we dan? Welk beeld past bij welke informatie, karakter of bedrijf? En als we beeld kiezen, welke functie heeft dat dan?

 

De llustratieGalerie verbindt mensen en bedrijven met een verhaal met de illustrator die dat verhaal verbeeldt. Dat doet ze op een manier die eerlijk is voor de opdrachtgever én de illustrator. De IllustratieGalerie verkoopt originele prenten en verhalen van illustratoren in allerlei vormen en maten: als kunstwerk aan de muur, geboortekaart of download. Voor een eerlijke prijs, persoonlijk en bijzonder.

 

Waar wij voor staan

Plezier

Mooie verhalen, sprekend beeld, prikkelende kunst. Wij genieten van ons werk, van wat we doen en wat we realiseren. Dat delen we graag.

Eerlijk

Waar voor je geld en geld voor je waar. Illustratoren zijn vakmensen waar we kwaliteit van verwachten. De illustrator verwacht een eerlijke beloning.

Kwaliteit

Sterk communicerend beeld staat altijd op de eerste plaats. We luisteren goed naar de wensen van de klant en vertrouwen op de professionaliteit van de illustrator.

Toegankelijk

Wij zijn er voor iedereen, doen niet aan hoge of lage kunst, bemiddelen voor grote en kleine klussen, hebben oog voor elke portemonnee.

Bekijk de mogelijkheden om een illustratie te laten maken

Visie op illustratie

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de eerste keer dat mensen in aanraking komen met beeldende kunst is via hun eerste prentenboek, via de cartoon op TV en de strip in de krant. Illustratoren van nu zijn kunstenaars die een verhalend beeld scheppen, hun eigen verhaal vertellen in een geheel eigen beeldtaal. Zo leveren ze op geheel eigen wijze een bijdrage aan onze cultuur.

Hedendaagse illustratie wordt gekenmerkt door een grote variëteit aan stijlen. Wie even de tijd neemt om lekstock.com of illustrationdaily.com te bekijken, of eens rondneust op de kinderboekenafdeling van een boekhandel, zal zien dat een simpel boomblaadje op 100 manieren verbeeld kan worden. Elke illustrator heeft een eigen, herkenbare beeldende stijl.

Daarnaast maken technologische ontwikkelingen dat illustratoren op vernieuwende manieren hun verhaal vertellen. Bijvoorbeeld prentenboeken voor de tablet en smartphone, maar ook infographics ter ondersteuning van een presentatie, bewegwijzering in gebouwen of voor verpakkingen. De toepasbaarheid van illustraties is wijd en het is die veelzijdigheid die de IllustratieGalerie wil benadrukken.

 

Ambitie

De IllustratieGalerie is in 2016 opgericht door Dirmia Andeweg. Tijdens haar studies heeft ze zich gespecialiseerd in het galeriewezen en hoe kunst en marketing bij elkaar komen. Na haar studies gaat ze aan de slag bij een kunstacademie waar ze de kleurige veelzijdigheid van illustraties ontdekt. De basis voor de IllustratieGalerie is gelegd. Met haar marketingkennis en ervaring heeft zij zich ten doel gesteld kunst, tekeningen en verhalen dicht bij mensen te brengen. Dat doet ze door mensen hun eigen verhaal te laten verbeelden door een kunstenaar-illustrator. Daarnaast verkoopt ze originele prenten van illustratoren, zodat mensen voor een schappelijke prijs een uniek werk kunnen kopen.