Karin Blaauwijkel

Striptekenaar, illustrator, bedrijfspresentaties en -informatie

Naam: Karin Blaauwijkel
Specialisatie: striptekenaar en illustrator
Opleiding: ArtEZ – Illustration Design (2014)
Website: karinblaauwijkel.tumblr.com

Karin maakt van de meest ingewikkelde informatie, de meest toegankelijke beelden. Deze van oorsprong striptekenaar heeft ervaring opgedaan bij onder andere Toekomst Sterk waar ze informatie van ingenieurs vertaalde naar verschillende doelgroepen en voor verschillende doeleinden.

Karin over haar inspiratie

Ik vind het altijd weer een uitdaging om ingewikkelde verhalen of informatie op zo’n manier te verbeelden dat het voor iedereen te begrijpen is. Ik vind dat elk verhaal, of het nou ingewikkeld of simpel is, verbeterd kan worden door het te verbeelden of er beeld aan toe te voegen. Dat is ook de reden waarom ik begonnen ben met het tekenen van strips. Ik wilde de informatie en verhalen die ik in de wereld vond verbeelden en uitleggen; het een gezicht geven en meer leesbaar maken.

 

Karin over haar werk

Welke techniek en stijl ik precies gebruik ligt aan de opdracht. Ik vind dat elke opdracht zijn eigen benadering nodig heeft en daar hoort techniek en stijl ook bij! Wel heb ik een voorkeur voor vrolijke kleuren en eenvoud.

 

Karin over haar werkwijze

Ik schets graag eerst met potlood, zodat ik makkelijk aanpassingen kan maken. Daarna kleur ik het bij voorkeur op de computer in, aangezien de kleuren dan makkelijk zijn aan te passen. Maar, net zo lief gebruik ik stiften, markers of verf als de boodschap daarmee beter overkomt, of omdat het simpelweg een mooier resultaat oplevert.