Yanice Dogger

beeldverhalen, portretten, kaarten en muurschilderingen

Naam: Yanice Dogger
Specialisatie: beeldverhalen, portretten, kaarten en muurschilderingen
Opleiding: ArtEZ – Illustration Design (2013)
Website: www.yanicedogger.nl

Yanice heeft een prachtige techniek waarbij mysterieuze grijstinten gecombineerd worden met vrolijke kleuren. Hierdoor blijft haar werk je steeds weer boeien. Ze heeft een zeer realistische en precieze werkwijze, waardoor je in een paar potloodstrepen de hand van Yanice ontdekt. Yanice werkt graag autonoom waarbij ze haar eigen verhalen uitdenkt en tekent, maar ook voor opdrachten is Yanice bereikbaar. Haar werk is geschikt voor alle leeftijden, hoewel ze meer ervaring heeft met illustraties voor kinderen.  

Yanice over haar werk

Hoe we als mensen met elkaar om gaan komt deels voort uit de normen en waarden die we leren als kind. Daarom probeer ik met mijn illustraties en verhalen vaak een leerzame boodschap mee te geven. Het hoeft niet altijd alleen lief en leuk te zijn, een duister randje maakt het spannend en interessant. Net zoals in de sprookjes van vroeger.

 

Yanice over haar inspiratie

Het onderwerp mensenrechten spreekt mij ontzettend aan. Een leven zonder angst is voor velen helaas niet vanzelfsprekend. Angst voor elkaar, een vijand of de overheid. Het houdt me bezig hoe mensen gemanipuleerd worden door hogere machten of bijvoorbeeld het nieuws. Ik wil zorgeloze mensen die in een oorlogvrij land wonen laten zien dat het ook anders had kunnen zijn. We kunnen niet kiezen waar we geboren worden.  

 

Yanice over haar werkwijze

Illustreren doe ik altijd met heel veel aandacht en liefde. Mijn favoriete materialen zijn grafietpotloden, kleurpotloden, verf en zwarte inkt. Naast mijn illustraties maak ik ook portretten, kaartjes en muurschilderingen in opdracht.